About

Vanaf de zomer van 2009 tot december 2012 woonde en werkte ik als freelance journalist in de Egyptische hoofdstad Cairo. Daarnaast was ik, zo nu en dan, als gastdocent aan de Cairo University verbonden.

De Arabische Lente heeft in Egypte tot grote veranderingen geleid. Sommigen spreken zelfs van een revolutie. Is Egypte op weg naar democratie? Op mijn blog doe ik verslag van de grote en kleine gevolgen van de omwenteling die sinds 25 januari in het groot en in het klein in Egypte merkbaar zijn. Ondertussen werk ik aan een boek over de periode van de laatste parlementsverkiezingen in november 2010 tot en met de presidentsverkiezingen die eind 2011 gepland staan en de ontwikklingen daar daarop volgden. Een boek met feiten, achtergronden en interviews met kopstukken uit de Egyptische politiek. En met aandacht voor de zorgen en de hoop van ‘gewone’ Egyptenaren, van jong tot oud.

Al meer dan twintig jaar verdiep ik mij in de Egyptische geschiedenis en cultuur en met name in de koptisch-christelijke facetten daarvan.

Met mijn reisorganisatie Ghazala organiseer ik al ruim tien jaar reizen naar het Midden-Oosten. Centraal in de reizen van Ghazala staat de kennismaking met de cultuur en de inwoners van het land. Waaronder een bijzondere reis op het programma, onderleiding van Tjeu van den Berk. 

 

Advertenties

3 reacties op About

 1. nisa/monique zegt:

  had ik maar ook zo een heerlijk leven, druk maar toch leuk Jielis.
  Tijd om journalistiek te studeren

 2. Rianne zegt:

  Goedendag,

  Ik heb enkele vragen voor u. Ik zit momenteel in 6 vwo en hou een voordracht over de ontwikkeling van egypte tot democratie. Hiervoor zou ik enkele van uw artikelen als bron willen gebruiken. Wij moeten echter ook achtergrondinformatie hebben over de schrijver. Kunt u mij misschien vertellen of u gestudeerd hebt en zo ja wat? En zijn er misschien nog andere, voor mij relevante, gegevens en achtergronden over u of uw artikelen? Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Rianne

 3. vosje62 zegt:

  Dank voor je laatste stuk over de kopten.
  Het geeft goed aan hoe ingewikkeld de situatie is.

  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s