Meer dan 70.000 koptische christenen bijeen om te bidden voor Egypte

De menigte verzamelde zich gisteravond in de openluchtkerk boven het vuilnisophalerdorp Manshaet Nasser op Mokattam, om deel te nemen een internationale gebedsdag om in het bijzonder te bidden voor Egypte. De gebedsbijeenkomst begon vrijdagavond om 6 uur en duurde tot zaterdagmorgen 6 uur.

De priester van de kerk, father Samaan Ibrahim en priester Sameh Moris leidden het gebed. De viering begon met een groot koor dat speciale liederen zong voor Egypte.

Veel van de duizenden deelnemers hadden Egyptische vlaggen meegenomen die ze vasthielden tijdens het zingen van de christelijke gezangen en liederen. Religieuze symbolen of slogans werden niet getoond. Alles stond in het teken van een verenigd Egypte.

Tijdens een toespraak zei father Samaan: “Vandaag is een dag van bidden voor Egypte en zijn volk, en een oproep om ons land te zegenen.”

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Meer dan 70.000 koptische christenen bijeen om te bidden voor Egypte

  1. Jielis, bedankt voor dit verslag. Ik vraag me echter af of de details kloppen. (1) Volgens mij waren er echt niet meer dan 25.000 mensen: 14.000 in de hoofdkerk (dat getal gaf een medewerker ter plaatse me) en enkele duizenden voor een groot scherm ernaast en enkele duizenden die rondliepen en daarnaast nog kleine groepjes voor andere schermen (er waren bij die schermen ook duizenden stoelen die de hele avond leeg bleven) – natuurlijk is 25.000 ook een zeer indrukwekkende menigte. (2) Als met “priester Sameh Moris” ds. Sameh Mouris van Kasr el-Dubara Church is bedoeld: die werd, evenals andere protestantse sprekers, op het laatste moment door paus Shenouda verboden voor te gaan, zo werd mij verteld en ik heb hem inderdaad ook niet op het podium gezien. Hij was wel ergens hoog achterin aanwezig om een televisie-interview te geven. Voor de protestanten die ik er sprak was het al met al een bijeenkomst met een toch wat vervelende bijsmaak. Zie ook http://willemjandewit.wordpress.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s