Mubarak’s Koeweitse advocaten aangekomen in Cairo

 

Gisteren zijn de vijf Koeweitse advocaten, die de afgezette president Hosni Mubarak zullen verdedigen, aangekomen in Cairo. De oud-president verscheen begin augustusvoor het eerst in de beklaagdenbank tijdens de start van het proces.

De advocaten kondigden bij hun aankomst aan dat zij gisteravond een persconferentie zouden geven,  waarin zij de hoofdlijnen van hun verdediging tijdens het proces zouden toelichten. Maar sinds hun aankomst in Cairo hebben ze niets meer van zich laten horen.

Mubarak, zijn twee zonen – Alaa en Gamal – en oud-minister van Binnenlandse Zaken Habib el-Adli en een aantal van hun medewerkers, zullen vandaag in de rechtbank verschijnen voor de derde zittingsdag van het proces.

Afgelopen maand werd de eerste zitting van het proces nog live op de staats tv uitgezonden, maar de rechter heeft inmiddels besloten dat de volgende zittingen niet meer mogen worden uitgezonden.

Alle verdachten worden beschuldigd van het doden van demonstranten op het beroemde Tahrirplein tijdens de 18-dagen protest van afgelopen januari en februari.

Tientallen aanhangers van Mubarak hadden zich gisteren verzameld voor Cairo International Airport om daar zijn Koeweitse advocaten te verwelkomen.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s