Katholieke kardinaal bang dat islamisten aan de macht zullen komen

Nu met het einde van de maand Ramadan een einde is gekomen aan vier weken vasten, zijn de blikken weer helemaal op de nabij toekomst gericht. En dan met name op de naderende parlementsverkiezingen van eind november. Een katholieke bisschop heeft hardop zijn angst uitgesproken voor een machtsovername door islamisten in Egypte na de overgang van militair naar civiel bestuur.

Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst in Italië zei kardinaal Antonios Naguib, patriarch van de katholieke kerk in Alexandrië, dat hij zich grote zorgen maakt over de rechten van minderheden, waaronder christenen, na de 25 januari-revolutie.

Hij verwacht dat de islamisten  in het nieuwe parlement een ruime meerderheid zullen weten te bemachtigen. “Dat is normaal en we zullen hun politieke kracht moeten erkennen”, aldus Naguib. Volgens hem zullen de islamisten met gemak een meerderheid van de parlementszetels behalen. Maar steeds meer mensen in Egypte vrezen dat de islamisten die meerderheid zullen aanwenden om de basis te leggen voor een islamitische staat in Egypte. En dat was nou net níét de intentie van de revolutionairen.

Sinds 1980 wordt jaarlijks wordt jaarlijks de zogenaamde “Bijeenkomst voor de Vriendschap onder volkeren” gehouden. Dit jaar vindt de meeting in Rimini. Naguib was daar samen met onder andere de patriarch van de Orthodoxe Kerk, bisschop Armiya en Osama al-Abd van de Al-Azhar Universiteit in Cairo. Zij woonden een bijeenkomst bij die geheel gewijd was aan Egypte.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s