Demonstranten op Tahrirplein aangevallen door misdadigers

Zeven demonstranten zijn op het Tahrirplein ernstig gewond geraakt bij een brute aanval door misdadigers (thugs). Alles wijst er op dat het een vooraf geplande aanval was.

Volgens ooggetuigen op het plein begon een man opeens enkele demonstranten bij een van de ingangen van het tentenkamp uit te schelden. Hij riep daarbij dat hij en zijn vrienden speciaal naar het plein waren gekomen om demonstranten in elkaar te slaan. In het tumult dat daarop uitbrak, renden woedende demonstranten achter de man aan om hem te vangen. De man holde echter naar de ingang van een oud gebouw aan het plein, waar ander tuig hen opwachtte, daarbij dreigend zwaaiend met zwaarden en kapmessen. Daarop werden de achtervolgende demonstranten genadeloos aangevallen. Zeven demonstranten raakten daarbij gewond, waarvan drie zeer ernstig. Volgens de demonstranten is ten minste een van de aanvallers gearresteerd.

Pas na dit incident werd bekend gemaakt dat sinds afgelopen vrijdag, toen de sit-in op het Tahrirplein begon, meerdere misdadigers en dieven gevangen zijn genomen door de demonstranten en overgedragen aan de politie. Een van de gevangen genomen misdadigers bleek een (voormalig) politieagent te zijn. Hij had een vals identiteitsbewijs bij zich, want als zijn geboortedatum stond 25 januari op zijn kaart. Op 25 januari begon de opstand in Egypte, niet toevallig op de jaarlijkse ‘dag van de politie’.

Voor de komende dagen en vooral nachten wordt nog meer agressie verwacht tegen de demonstranten op het plein. Daarom hebben de demonstranten extra mensen opgeroepen om hun te bewaken en te verdedigen. Want de politie stond erbij, maar greep niet in.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s