Koptische Kerk ontkent Shenouda’s protestretraite in VS

De Egyptische Koptisch-orthodoxe Kerk spreekt berichten in de media tegen over een vermeende protestretraite Paus Shenouda’s in de VS uit protest tegen wat genoemd wordt de “ontberingen van de Kopten in Egypte na de 25 januari Revolutie.”

Bisschop Morkos, perschef de Heilige Synode van de Orthodoxe Kerk, benadrukte dat het verblijf van de paus in de VS niets te maken heeft met een protest tegen de recente gebeurtenissen in Egypte. De paus is in de VS voor medische onderzoeken.

Paus Shenouda III

Paus Shenouda verliet Cairo op 22 mei voor een medisch onderzoek in het Ohio Cleveland ziekenhuis. De onderzoeken zouden aanvankelijk ongeveer 10 dagen duren, maar er komen een aantal dagen bij om alle nodige check-ups af te ronden.

Geruchten in de Egyptische media en op websites dat de paus naar de VS is gevlucht zijn volgens de koptische kerk volstrekte onzin. Kerkelijke bronnen zeggen dat de gezondheid van de paus prima is en dat hij dagelijks volgt wat er in Egypte en in de kerk gebeurt. Hij hoopt zeer binnenkort weer terug te keren naar Cairo.

Dat de media dit soort geruchten verspreiden is niet zo vreemd gezien de kritische fase waarin Egypte zich nu al enkele maanden bevind. 

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s