Moslims Broeders tegen ‘Tweede dag van de Woede’

De Moslim Broederschap heeft officieel aangekondigd dat zij niet zal deelnemen aan de demonstratie van morgen, die is aangekondigd als de “tweede vrijdag van woede.”

De Moslim Broeders omschrijven de aangekondigde demonstratie enerzijds als een revolutie tegen het volk, of althans tegen de meerderheid. En anderzijds als een manier om een wig te drijven tussen de bevolking en de strijdkrachten, vertegenwoordigd door de Hoge Raad van de Strijdkrachten.

De Moslims Broederschap riep hun achterban op om alles in het werk te stellen om ondermijning of opruiing binnen de gelederen en geen wig te laten drijven tussen hen en de strijdkrachten. Om dat te voorkomen raden de Moslim Broeders aan niet te deelnemen aan de betogingen van morgen.

In een verklaring officiële verklaring zegt de Broederschap: “We kijken met grote bezorgdheid naar het geplande protest van aanstaande vrijdag, onder de naam ‘De Tweede Revolutie’ of de ‘revolutie van de woede’ en we vragen ons af  door wie deze dag wordt georganiseerd en tegen wie deze woede zich gericht? De strijdkrachten, onder leiding van de Hoge Raad, hebben een prominente rol in te spelen bij het inwilligen van de eisen van het volk en in het beschermen van de revolutie. Ook heeft de legerleiding al beloofd de macht zo spoedig mogelijk aan het volk terug te geven door middel van vrije en eerlijke verkiezingen. Het wordt tijd dat alle politieke krachten zich verenigen om de stabiliteit te herstellen zich te richten op de voorbereiding van de parlementsverkiezingen, hetzij als concurrenten of brede allianties. Alles in overeenstemming met de wil van het volk.”

Inmiddels hebben meerdere politieke partijen, om zeer uiteenlopende redenen, aangegeven morgen niet mee te doen aan de “Tweede Dag van de Woede”. Het zijn dus niet alleen de journalisten die een beetje pleinmoe worden.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s