Jongeren willen geen ruk naar rechts in Egypte

De gisteren gedane uitspraken van de Moslim Broederschap, dat de islamitische sharia zou moeten worden ingevoerd, speelt louter in op de angst voor chaos en geweld, zoals die nu sterk leeft in Egypte. De Moslimbroeders haasten zich echter wel om er vooral nadrukkelijk bij te zeggen dat de sharia ook niet-islamitische burgers beschermt.

Volgens Moslim Broederschap voorman Sobhi Saleh zijn “termen als burgerlijke of seculiere staat misleidend. De islamitische sharia is het beste systeem, zowel voor moslims als voor niet niet-moslims.”

Saleh verontschuldigde zich vandaag wel voor zijn eerdere verklaringen dat de Moslim Broederschap liberalen en communisten niet als moslims kan erkennen. Ook bood het zijn verontschuldigingen aan voor zijn uitspraak dat moslims niet buiten de eigen groepering mogen trouwen. En natuurlijk voegde hij daaraan toe: “de media hebben mijn verklaringen van gisteren verkeerd verwoord.”

Het is goed en hoopvol dat de jongeren zo fel protesteren tegen deze extreem religieuze en soms ook fascistische theorieën. Want blijkbaar leven die wel in Egypte.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s