Rel om fascistische videoboodschap Moslim Broederschap

In Egypte is een pittige rel ontstaan over een nieuwe zeer dubieuze videoboodschap op de internetsite van de Moslim Broederschap. In deze videoboodschap maakt een prominent leider van de Moslim Broederschap duidelijk dat de volgende regering van Egypte een islamistische zal moeten worden.

In de clip is Sobhi Saleh aan het woord, een bestuurslid van de Broederschap. Hij was ook lid van een rechterlijke commissie die de huidige interim-grondwet van Egypte heeft opgesteld. De videoboodschap met daarin een speciale oproep aan de jongere leden van de Broederschap levert echter een hoop commotie op. En terecht!

Saleh zegt in de clip dat jongere Broederschapleden alleen mogen trouwen met vrouwen binnen de groep, zodat zulke huwelijken kinderen en gezinnen zullen voortbrengen die een basis vormen voor een “Broederschapgemeenschap die in staat is om haar wil op te leggen aan heel Egypte.” Hij zei verder dat trouwen met niet-Broederschapleden voor de groep een belemmering betekent om dit doel te bereiken.

Op de facebook-pagina van de jongerentak van de Broederschap eisten zeer verontwaardigde leden dat Saleh zijn verontschuldigen moet aanbieden voor zijn opmerkingen. “Alsof de Broederschap een organisatie is die huwelijken allen kan beperken tot leden van een en dezelfde nationaliteit!” aldus een van de jongeren.

Niet helemaal onbegrijpelijk dat dit soort ideeën hier naar boven kunnen komen. In de straten van Cairo worden allerhande nazi- en Hitler boekjes vrijelijk en in ruime mate verkocht. Ik mag het natuurlijk niet zeggen, misschien zelfs niet eens denken, maar is zeul de geschiedenis van Europa ook met mij mee. En dit riekt naar de fascistische Ariserings theorieën van Hitler en zijn criminele kliek.

Ik ben wel heel blij dat de jongeren zo fel protesteren tegen deze fascistische oproepen. Toch leven deze rassentheorieën hier blijkbaar. Egypte is gewaarschuwd!

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rel om fascistische videoboodschap Moslim Broederschap

 1. Weisse Rose zegt:

  De Arabische lente zal een herfst blijken te zijn, en de Big Freeze zal snel volgen. Met alle gevolgen van dien voor de verhoudingen tussen Europa en het Midden Oosten en de Noord Afrikaanse kust maar ook tussen de Europeanen en niet-Europeanen op Europese bodem.
  Het zal er allemaal niet veiliger en stabieler op worden.

 2. sjep zegt:

  Eèn woord, eugenetica.

 3. Ben zegt:

  De grote Europese landen hebben alweer vele miljarden bij elkaar gesprokkeld om de Nrd Afrikaanse landen bij de totstandkoming van een democratie te helpen. Ze willen het eenvoudig niet zien, maar ook nu zullen ze weer van een koude kermis thuiskomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s