>Cairo vandaag: vier protesten

>

Vandaag vier afzonderlijke protesten in verschillende delen van Cairo. In demonstraties van Salafisten, pro-Palestina activisten, Kopten en van aanhangers van de Arabische revoluties.

Het eerste protest werd gehouden door 300 salafisten, die marcheerden naar de Nour moskee in de wijk Abbasiya om hun woede over de moord op Al-Qaeda-leider Osama Bin Laden door de Amerikaanse strijdkrachten kenbaar te maken. Later verzamelde zich ook nog een kleine honderd man(!) bij de ingang van de straat die toegang geeft tot de Amerikaanse Ambassade. Deze was uit voorzorg door tanks en pantservoertuigen van het Egyptische leger gebarricadeerd.

Protesters near American Embassy in Cairo
Ruim 300 pro-Palestijnse demonstranten hielden een demonstratie voor de Israëlische ambassade in Giza. Het protest daar werd georganiseerd door het comité ‘de 3e Palestijnse Intifada’.
Honderden betogers verzamelden zich wederom op het Tahrir-plein vandaag om te vragen om solidariteit met de Arabische revoluties in Libië, Jemen, Syrië en Bahrein. Het protest was georganiseerd door de 25e januari Revolutie Jeugd en andere politieke partijen.
Het vierde protest was een betoging van drieduizend Kopten aan de voorkant van de Koptische St. Markus kathedraal in Abbasiya. Ze hadden zich daar verzameld om de kathedraal te verdedigen tegen mogelijke aanvallen door Salafisten. Maar het bleef rustig bij de kathedraal.
Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s