>Zo kan het niet bedoeld zijn!

>

Soms lijken uitspraken gedaan in het verleden vandaag – nog – meer zeggingskracht te hebben als op het moment dat ze werden uitgesproken. Zo ook met deze bekende uitspraak van Martin Luther King Jr.:

”I will mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.”

Maarten Luther King Jr.
 “Ik zal treuren om het verlies van duizenden kostbare levens, maar ik zal me niet verblijden over de dood van één mens, zelfs niet van een vijand. Wanneer je haat vergeldt met haat, vermenigvuldigt haat,  en voegt meer duisternis toe aan een nacht die al verstoken is van sterren. Duisternis kan geen duisternis verdrijven: alleen licht kan dat doen. Haat kan geen haat verdrijven, alleen liefde kan dat doen.”
En terwijl vele tienduizenden Amerikanen op TV uitbundig de dood van hun grote vijand Osama Bin Laden vierden, drong zich bij mij de gedachte op dat dit toch niet een heel gepaste reactie is voor een zogenaamd christelijke natie. Ja, kun je dan zeggen: da’s toch logisch, die mensen moeten hun gevoelens kunnen uitten. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar dan denk ik alweer: dat zal allemaal wel zo wezen, dat het zo hoort. Haat kan geen haat verdrijven. Bij mij wil dat er niet in. Zo kan het niet bedoeld zijn!
Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op >Zo kan het niet bedoeld zijn!

  1. Anonymous zegt:

    >Dit is precies wat ik gisteren dacht toen ik die beelden van al die mensen bij het Witte Huis zag, het schokte me nogal.

  2. Anonymous zegt:

    >Idd. Haat moet je niet met haat vergelden. Er is altijd de vraag: wie begint met het verlichten van de donkere nacht? Wie begint met stoppen met haten? Dat moet van 2 kanten komen. Beide partijen moeten stoppen met haten. Democratie is een stap in de goede richting. De dialoog aangaan is een stap in de goede richting. Maar dat kost heel veel tijd. Maar geweld eindigt waar liefde begint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s