>Moslim Broeders doen toch mee in Nationale Dialoog

>

De Moslim Broederschap heeft eieren voor haar geld gekozen en heeft gisteren aangekondigd terug te komen op hun eerdere beslissing. Ze wil nu toch deelnemen aan Egypte’s Nationale Dialoog. Ook roept ze andere moslimgroeperingen op om deel te nemen aan deze eerste nationale conferentie in Egypte.
Deze Nationale Dialoog is bedoeld als een dialoog tussen aan de ene kant allerlei kleinere partijen en groeperingen en aan de andere kant de regerende militaire en interim-regering. Deze bijzondere dialoog staat onder leiding van door de voormalige minister-president, Abdel Aziz Hegazi.  
Moslim Broederschap leider en woordvoerder, Essam El-Erian, melde voor verschillende Egyptische media dat de kwestie grondig was besproken binnen de leiding van de Broederschap. “We hebben uiteindelijk overeenstemming bereikt over deelname aan deze dialoog onderleiding van Abdel Aziz Hegazi. “Hij heeft ons zijn visie gegeven op de manier waarop de Nationale Dialoog gevoerd zal worden. “Wij nemen dat heel serieus,” zo voegde El-Erian daaraan toe.
Het besluit om deel te nemen aan de Nationale Dialoog werd eerder afgewezen nadat verschillen partijen, waaronder Al-Wafd, er op hadden gestaan dat er eerst aan de eisen, gesteld tijdens de revolutie, zou worden voldaan.
Toen het oude regime, voormalig president Hosni Mubarak en zijn beide zonen omver waren geworpen, bleven zijn zonen Alaa en Gamal aanvankelijk echter ongehinderd hun werk voortzetten. Dit tot groot ongenoegen van de oppositie en het merendeel van de Egyptische bevolking. Maar nu Mubarak, zijn zonen en vele andere oligarchen opgesloten zitten in de Tora Gevangenis in Cairo en wachten op hun berechting, is een belangrijk opstakel voor een Nationale Dialoog weggenomen.
Op 7 mei zal Egypte’s eerste Nationale Conferentie worden gehouden in het Cairo International Conference Centre. Naar verwachting zullen zo’n 2500 deelnemers de conferentie bijwonen. Nou maar hopen dat er ook een plekje is voor de (buitenlandse) geschreven pers.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s