>Demonstranten Qena willen Koptische gouverneur weg hebben

>

Demonstranten in Qena hebben opgeroepen tot een ‘miljoenen protest’ voor komende vrijdag onder het motto: “De vrijdag van de waardigheid en de wil van het volk”, indien aan hun eis, dat de huidige Koptische gouverneur moet worden vervangen, niet is voldaan.
Ook voor vandaag wordt weer opgeroepen tot protest. Nu zelfs om aan te dringen het aftreden van premier Essam Sharaf en de berechting van zijn plaatsvervanger Yehia al-Gamal.
De demonstranten weigeren nog altijd om het treinverkeer tussen Aswan en Cairo weer mogelijk te maken. Ze benadrukken nogmaals hun motto: “moslims en kopten zijn een” in pogingen om de gelederen onder de inwoners van Qena gesloten te houden.
Erg overtuigend en vanzelfsprekend is het motto lang niet. Salafisten, een groepering militante moslims, maken al dagen duidelijk dat een Koptische gouverneur onaanvaardbaar is.
Een kleine groep demonstranten verzamelde zich afgelopen vrijdag in Caïro om hun teleurstelling over de opstelling van Sharaf en van het leger kenbaar te maken. Volgens hen heeft Sharaf de protesten in Qena tot nu toe geheel genegeerd.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s