>El-Baradei blij met arrestatie Mubarak

>

Egyptische oppositieleider Mohamed El-Baradei is tevreden met de arrestatie van voormalig president Hosni Mubarak. In een interview vandaag waarschuwde hij ook dat de ex-president inmiddels ruim de tijd gehad heeft om belastend bewijsmateriaal te verbergen.


Mohammed El-Baradei
 ‘De arrestatie brengt onze revolutie nog een stap verder,’ aldus El Baradei. Maar hij zei erbij dat Mubarak al voor zijn aftreden gearresteerd had kunnen worden toen hij bevel gaf om op demonstranten te schieten. ‘Nu heeft Mubarak ruim de gelegenheid gekregen om belastend bewijsmateriaal te verbergen of te vernietigen.
De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede uitte ook zijn grote bezorgdheid over het recente gebruik van geweld door het leger tegen de laatste demonstraties op het Tahrir plein in Cairo. “Dit doet het vertrouwen van de mensen in de generaals, die nu de macht in handen hebben, geen goed. Om die reden is de relatie tussen beide zo gespannen,” volgens El-Baradei. Ook waarschuwde hij de demonstranten niet de strijd met het leger aan te binden. Want dan  wordt de chaos compleet.       
Hij gaat er vanuit dat het leger zich na de parlementsverkiezingen van september dit jaar zich weer zal terugtrekken in hun kazernes. “Ik ben ervan overtuigd dat, door de presidentsverkiezingen aan het einde van dit jaar, voldaan zal zijn aan alle tijdens de opstand gevraagde democratische voorwaarden,” zei El-Baradei.
Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s