>Koptische paus zegt Paas bezoeken aan kloosters af

>

Paus Shenouda III van Alexandrië heeft zijn traditionele, jaarlijkse bezoeken aan enkele kloosters in het land tijdens Pasen vanwege gezondheidsproblemen afgezegd.St. Bishoy Klooster in de Wadi Natrun
Ieder jaar met Pasen gaat de paus voor de “Vrijdag van het einde van het Vasten,” naar het Bishoy klooster in de Wadi Natroun. Dit is het klooster waar de paus zelf vandaan komt en waar hij tijdens het bewind van president Anwar Sadat enkele jaren in ballingschap zat. Daarna gaat hij verder om ook de omliggende kloosters te bezoeken, voor de viering Palmzondag, Witte Donderdag en Goede Vrijdag.


De paus heeft de afgelopen paar maanden te kampen gehad met gezondheidsproblemen waarvoor hij regelmatig naar de VS reist om te worden behandeld bij de Cleveland Clinic in Ohio. Vorige week kreeg hij een gezondheidscrisis, op woensdag 6 april. Dat was slechts enkele minuten voordat hij zou beginnen aan zijn wekelijkse preek in de kathedraal Abbassiya. De paus werd overgebracht naar het El Salam Ziekenhuis. Daar werd hij door de behandelende artsen geadviseerd zijn gebruikelijke Pasen bezoeken te annuleren om goed te kunnen herstellen.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s