>Hoogste leider Moslim Broederschap wil gesprek met paus Shenouda

>

Mohamed Badie, de hoogste leider van de Moslim Broederschap heeft om een gesprek verzocht met de Koptische paus Shenouda III, aldus een Koptische bron gisteren.
Het verzoek kwam na een telefoongesprek tussen de twee op zaterdag, na de terugkeer van de paus na een 18-daagse medische reis naar de VS.
Badie nam het initiatief om Shenouda te bellen en vertelde hem dat de komende periode ieders medewerking van belang is. Daarbij nadrukte hij zijn goede relatie met bisschoppen in Beni Suef waar hij opgroeide.
De Koptische Kerk en de Moslim Broederschap hebben uitgesproken en tegengestelde standpunten over de grondwetswijzigingen, zoals die zijn voorgesteld in het referendum van afgelopen zaterdag. Terwijl de kerk  de amendementen afwijst, omdat in artikel 2 staat dat de islam de nationale godsdienst van Egypte is, is de Broederschap juist voor de strekking van dit artikel.
Badie heeft ook een initiatief gelanceerd om een dialoog aan te gaan met Koptische jongeren, omdat die hun zorg hebben geuit over de mogelijkheid van de Broederschap om te veel macht naar zich toe te trekken in Egypte.
De Koptische Jeugd Beweging verwerpt het initiatief van Badie. Rami Kamel, een leider van de beweging, wil pas praten met de Moslim Broeders nadat die eerst hun excuses hebben aangeboden voor, wat hij beschreef als, de “bloedige geschiedenis tegen de Kopten.” Hij vraagt om garanties dat alle Egyptenaren gelijke rechten zullen krijgen en als volwaardige burgers zullen worden beschouwd.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s