>Boze Kopten leggen verkeer in delen Cairo plat

>

Vandaag hebben ruim 2000 Kopten een aantal van de belangrijkste wegen in Caïro geblokkeerd, met inbegrip van de ringweg, uit protest tegen de – wat zij noemen – sektarische acties die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden in het dorp Etfeeh.
Gewelddadige confrontaties tussen leden van een islamitische familie, na het uitkomen van een affaire tussen een vrouwelijk familielid en een christelijke man. De botsingen, die het leven van twee moslims kosten, werden gevolgd door het in brand steken de van de Al-Shahedayn Kerk in Etfeeh. Om op die manier wraak te nemen op de christenen.
Het verkeer op de ‘6 oktober brug’ kwam ook helemaal tot stilstand omdat de Kopten weigerden hun protesten voor gebouw van de staatstelevisie te beeindigen. Daarbij riepen ze leuzen als: 
“Houd je hoofd omhoog, je bent een Kopt”. En kruisen werden omhoog gehouden.
Premier Essam Sharaf de Koptische riep de demonstranten op om zo snel mogelijk overleg te voeren om oplossingen voor hun problemen te bespreken.
Gisteren kondigde premier Sharaf al aan dat de regering aan de eisen van de demonstranten zal voldoen. Hij bood de Kopten nieuwe bouwgrond aan en het herstel van de verbrande kerk. Ook beloofde hij een uitgebreid onderzoek naar de aanvallers van de kerk en hun arrestatie. Sharaf beloofde ten slotte father Mataeos, priester van de Kardasa Kerk , die sinds het incident gevangen zit, onmiddelijk vrij te laten.

Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op >Boze Kopten leggen verkeer in delen Cairo plat

  1. Anonymous zegt:

    >mooie foto!en wat een adequate premier!beloofd veel goeds voor de kopten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s