>Nieuw Licht

>

Al met al een Pasen hier met zeer gemengde gevoelens. Aan de ene kant teleurstelling woede – weet dat dit geen nuttige energie is, maar ’t mot d’r uit. Laat het maar even waaien. En aan de andere kant vele zeer lieve en bewogen Paas-groeten van staff en interns van CIDT. Hun steun en toewijding doen me zeer goed. Helpen de pijn te verlichten, want er is een diepe en pijnlijke wond geslagen.
Weken voor Pasen veel naar Johannes Passion geluisterd. Lijden laten we nu achter ons. Paasnacht naar Koptische Paas-nachtmis geweest en zondagmorgen hier in Maadi naar Anglican Church. Ook bezig oude wonden te helen en pijn te ver-lichten. Na de volslagen mislukte missie bij het CIDT en de rampzalige ‘samenwerking’ met Nederlands directie is het zeer goed dat ik per 1 April jl. mijn eigen weg ben gegaan. Nieuw leven en nieuw licht. Reuze spannend allemaal. Allereerst ben ik weer bezig met het organiseren van reizen. Mijn zwager bouwt een nieuwe website. Voorts met een Egyptische/Nederlandse zakenpartner een production organization opgezet onder de welluidende naam: “Light House”. Verwijzing naar de oude vuurtoren van Pharos (eiland voor kust Alexandrie), maar ook verwijzing naar nieuw licht dat ik hier wil laten schijnen op Interculturele Dialoog. 
Groots plan op stapel voor October 2011: “Mozart in Egypt”. Heb inmiddels contacten Cobattimento Consort Amsterdam olv. Jan Willem de Vriend voor twee  – originele – uitvoeringen van ‘Zauberflüte’  hier in Cairo Opera. Verder wordt er een congres georganiseerd waarin Tjeu van den Berk de centrale rol speelt en er moet een mooi boek uit rollen met CD’s/DVD van de integrale opera. En meer. Al met al een heel interessant en kostbaar project! Hierover later meer.
Verder werk ik (voorlopig) voor een Egyptisch bedrijf als International Business Manager. Wat inhoudt dat ik contacten tussen mn. Europese Unie en Egyptische bedrijven en organisaties moet begeleiden. Klinkt wellicht saai, maar is zeer veelzijdig en levert (op den duur) veel inkomsten. Hiermee kan ik weer leuke (kleinere) culturele projecten financieren. Ben bezig met voorbereiding van een boek: 15 interviews/portretten met Egyptische (moderne) schilders. Zo blijf ik dus wel met de dialoog bezig, maar dan op meer breder cultureel niveau.
Vorige week heb ik ook nog gesolliciteerd bij de German University in Cairo. Nog niets van vernomen. Rustig afwachten dus.
Sinds twee maanden ben ik druk met TM (Transcendente Meditatie). Die twee maal twintig minuten per dag geven veel rust en inzicht. Daarnaast ook Aquarel-lessen. Schilder vrij veel. Manier om de machinerie in mijn hoofd af en toe es even stil te zetten. Soort meditatie, maar dan met direct creatieve uitkomst.
Pace et Bene.
Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op >Nieuw Licht

 1. Anonymous zegt:

  >Lees je favoriete boek nog maar eens 'De alchemist'en je zult veel herkennen. Dan maak je de sprong – en dan word je 'beroofd'… Sterkte!

 2. Anonymous zegt:

  >Beste Jielis,Wat een teleurstelling voor je dat je missie bij het CIDT is mislukt. Kun je ons uitleggen wat hier de reden van is? Veel sterkte toegewenst en kracht om weer iets nieuws te beginnen.

 3. Anonymous zegt:

  >Ha Jielis,Knap hoe je verder gaat na zo'n teleurstelling.Sterkte!

 4. Anonymous zegt:

  >Beste Jielis,Ik lees na een hele poos weer eens je blog. Begrijp ik nu dat je niet meer bij het CIDT werkt? Wat jammer!Wel goed dat je niet bij de pakken neerzit.Sterkte en succes met alleseen oud-student

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s