>Ongehoorde CENSUUR door Egyptische overheid!

>

Sinds afgelopen week kan ik niet meer Skypen met de vrije wereld! De Egyptische overheid laat zich van haar meest treurige kant zien. Omdat het Skype-verkeer niet te controleren valt, heeft men ‘om veiligheidsredenen’ besloten Skype te blokkeren.
Het Internet-telefonie bedrijf Skype heeft vraagtekens bij dit verbod van de Egyptische regering  op de internationale gesprekken via mobiele internet aansluitingen en zei dat de markten moeten open moeten worden gelaten voor de consument om zelf te kiezen. Eerder deze maand zei Amr Badawy, een hoofd van Egypte’s National Telecommunication Regulatory Authority dat het internationale gesprekken via mobiel internet verbindingen zullen zal verbieden. Skype, dat meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd heeft, zei in een e-mail verklaring dat het “opheldering” verlangt van de toezichthouder over de gerapporteerde verbod. “In het algemeen zijn wij van mening dat dit moet worden overgelaten aan de consument, niet aan de regelgevende instanties, maar aan de winnaars en verliezers in de communicatie die het recht moeten hebben om hun eigen ruimte te kiezen. Dat is wat er gebeurt in vrije concurrerende markten,” zei hij. Het verbod geldt voor drie van Egypte mobiele operatoren – Mobinil, Etisalat Egypte en Vodafone Egypte – het aanbieden van toegang tot internet voor computers via USB en andere mobiele modems, alsmede de mobiele handsets. Het is niet van toepassing op vaste lijnen. De Egyptische wet eist dat internationale gesprekken moeten worden door gegeven via een netwerk van een door de staat gecontroleerde, vaste lijn: monopolie Telecom Egypte. Lees: CENSUUR!
Het verbod van Egypte volgt na het eerdere besluit van de Verenigde Arabische Emiraten die eerderdeze maand zei het Voice over Internet Protocol (VoIP) licenties voor internationale bedrijven zoals Skype naast zich neer te leggen. In september hebben veiligheidsagentschappen in India een verbod aanbevolen op het internationale internet-telefonie nadat eerst een systeem om de oproepen te traceren was opgezet.


Een en ander betekent voor de in Egypte wonende en werkende buitenlanders dat ze niet meer vrij kunnen communiceren met hun familie en vrienden in hun ‘thuisland’. Zo kan ik nu dus mijn kinderen en kleinkinderen niet meer zien. Een ongehoorde maatregel die in schril contrast staat met ALLE vrijheden welke Egyptenaren genieten in Nederland. Zo wordt je als buitenlander eens en te meer met de neus op de feiten gedrukt: het leven in een land waar burgers en buitenlanders behandeld worden als onmondige mensen. Hoezo ‘dialoog’?
Advertenties

Over Jielis van Baalen

De Arabische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Sommigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen als freelance journalist op de voet en doe daar verslag van.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op >Ongehoorde CENSUUR door Egyptische overheid!

  1. Jelmer zegt:

    >ik dacht al…geen reactie gisteravond! Van de zotte! Ligt hier niet een schone taak van de EU of de verenigde ambassadeurs?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s